11 lucruri obișnuite a căror utilizare nu ai știut-o niciodată cu adevărat

142

Vedem aceste lucruri în fiecare zi, dar deseori nici măcar nu observăm funcțiile lor evidente și nici nu știm la ce sunt folosite cu adevărat.

Noi am aflat multe lucruri interesante cum ar fi: de ce există o săgeată pe indicatorul de combustibil al mașinii, sau de ce există acea adâncitură pe fundul sticlelor de vin – și suntem bucuroși să vă împărtășim aceste cunoștințe.

De ce există o săgeată pe indicatorul de combustibil al mașinii dvs.

11 Ordinary Things We Never Guessed Were Really UsefulProducătorii de mașini au adăugat această mică săgeată pentru ca șoferii să știe pe ce parte a mașinii este capacul rezervorului lor de benzină fără să privească din exterior. Este foarte convenabil dacă tocmai ai cumpărat o mașină nouă sau ai împrumutat mașina prietenului tău. Cu toate acestea, nu toate mașinile au această caracteristică.

Pentru ce sunt niturile de pe buzunarele blugilor

11 Ordinary Things We Never Guessed Were Really UsefulBlugii au fost inițial concepuți ca haine de lucru durabile pentru mineri și cei care căutau aur. Dar a existat o problemă, buzunarele nu puteau rezista la greutatea sculelor și a pepitelor și se rupeau destul de des. Prin urmare, niturile au fost făcute pentru a preveni acest lucru.

De ce capsatoarele au această parte

11 Ordinary Things We Never Guessed Were Really Useful

În modul său de funcționare „normală”, un capsator prinde hârtiile cu capse. Totuși, dacă întoarceți platforma argintie la 180 de grade, capsele se vor îndoi spre exterior, facilitând scoaterea acestora afară, dacă este necesar, fără a vă răni degetele și, de asemenea, salvați hârtia.

De ce aveți nevoie de o gaură și zimți la capătul bandei ruletei?

11 Ordinary Things We Never Guessed Were Really Useful11 Ordinary Things We Never Guessed Were Really Useful

Gaura este destinată pentru a te ajuta să să o atașezi la un cui sau la un șurub, să poți măsura cu ușurință.

11 Ordinary Things We Never Guessed Were Really Useful

Capătul zimțat vă va ajuta să marcați locul de care aveți nevoie dacă nu aveți un creion la îndemână.

De ce există o gaură în partea de jos a unui lacăt

11 Ordinary Things We Never Guessed Were Really Useful

Lacătele sunt utilizate în general în exterior, iar această gaură este de drenaj pentru apa care intră în interiorul încuietorii atunci când plouă – altfel încuietoarea ar rugini. De asemenea, puteți să uleiați lacătul prin ea.

Citește și:  10 aranjamente de mobilier pentru a profita la maxim de micul dvs. living

Cum să aflați dacă telefonul dvs. este ud în interior

11 Ordinary Things We Never Guessed Were Really Useful

Multe baterii au acest indicator special de umiditate care arată ca un mic pătrat sau ca un cerc ce își schimbă culoarea în roșu dacă este umedă.

11 Ordinary Things We Never Guessed Were Really UsefulÎncepând cu iPhone 5, smartphone-urile Apple au acest indicator în suportul cartelei SIM. Pentru a privi bine indicatorul de umiditate, încercați să utilizați o lupă sau puneți iPhone-ul sub o lumină mai puternică, asftfel veți vedeți clar indicatorul.

De ce există mici umflături pe tastele F și J

11 Ordinary Things We Never Guessed Were Really Useful

Sunt utile atunci când tastați folosind metoda tactilă cu zece degete. Aceste taste sunt „ancore” – îți pui degetele arătătoare pe ele.

Cum se dezlipesc corect notele lipicioase din carnețelul lor

11 Ordinary Things We Never Guessed Were Really Useful

11 Ordinary Things We Never Guessed Were Really Useful

11 Ordinary Things We Never Guessed Were Really UsefulDacă dezlipiți notele lipicioase începând din partea de jos, marginea se va rula în sus și nota se va desface cu timpul de acolo de unde o fixezi. Pentru a evita acest lucru, rupeți-le de-a lungul părții lipicioase.

De ce există această “gaură” pe un iPhone

11 Ordinary Things We Never Guessed Were Really Useful

Gaura din spatele iPhone-ului, aflată între obiectivul camerei și blițul, este un al doilea microfon. Diminuează zgomotul din jur și vă face vocea mai clară. Practic nu permite sunetelor nedorite să bruieze.

De ce există un “cui” și o gaură pe presa de usturoi

11 Ordinary Things We Never Guessed Were Really Useful

Nu este doar o presă de usturoi – este, de asemenea, un dispozitiv pentru a scoate sâmburii din cireșe. Puneți o boabă în gaura de la capătul mânerului, iar “cuiul” de pe celălalt mâner va apăsa sâmburele când apăsați.

De toate sticlele cu vin au o adâncitură pe fund?

11 Ordinary Things We Never Guessed Were Really UsefulExistă din mai multe motive:

  • În trecut nu existau echipamente speciale pentru a face sticle și era dificil să se facă o sticlă cu fundul plat.
  • Când vinul este lăsat la învechit pentru mult timp, sedimentul este inevitabil. Adâncitura aceasta face ca sedimentul să se acumuleze în jurul său, împiedicându-l să curgă în pahare odată cu vinul.
  • În cazul sticlelor de șampanie sau vin spumant, adâncitura ajută la distribuirea presiunii în interiorul sticlei, reducând presiunea pusă pe imbinarea dintre pereți și fund.
  • citeste si…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here