4 motive pentru care trebuie să curățați capacul înainte de a-l deschide

121

Cutiile de alimente și băuturi parcurg un drum lung înainte să le putem cumpara de la cel mai apropiat magazin. Acestea sunt depozitate în depozite mari și transportate în camioane, unde ar putea deveni contaminate de prezența animalelor mici sau de murdăria mediului în care sunt depozitate. Din aceasta cauza este recomandat sa curatam capacele inainte de a deschide o cutie cu alimente.

1. Cutia ar fi putut fi urinată de un animal.

Urina animală poate fi o sursă de transmitere a mai multor boli, una dintre ele fiind leptospiroza . Aceasta este o boală cauzată de o bacterie care poate fi găsită în urina animalelor, cum ar fi șoarecii și șobolanii. Leptospiroza se transmite prin contact direct cu bacteriile. Unele dintre simptome includ febră, dureri de cap, dureri musculare și stare generală de rău și pot chiar să devină mai severe și, în cele din urmă, să ducă la o formă mai gravă a bolii.

2. Mărfurile conservate ar putea deveni contaminate de praful și murdăria din jur

Nu este recomandat să consumați alimente care au stat in praf, deoarece, potrivit Organizației Pan-Americane a Sănătății, această componentă poate fi contaminată cu microorganisme responsabile de boli. De exemplu, bacteriile Bacillus cereus pot provoca diaree, crampe abdominale și chiar vărsături atunci când sunt găsite la oameni.

3. Insectele precum gândacii pot folosi conserve pentru a-și depune ouăle sau fecalele.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aceste insecte sunt răspânditori obișnuiți de boli precum dizenteria, gastroenterita, diareea, tifoida, gangrena și lepra. Iar cel mai bun mod de a le evita este să spălați conservele cu apă și săpun înainte de a le deschide.

4. Urmele animalelor sau insectelor pot cădea în hrana dumneavoastră.

Capacele conservelor ar putea conține urme mici de insecte precum muște, păianjeni sau gândaci. Dacă nu curățați capacul, acestea pot trece neobservate și riscați să cadă în mâncare și să contamineze întregul lot pe care îl pregătiți. În plus, unele insecte, cum ar fi muștele, sunt transmițătoare a peste 60 de boli , inclusiv tifoida, holera și poliomielita.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here