ANM: Vin ninsorile în mai multe zone din țară, începând de luni. Se va forma și polei

223

Meteorologii anunţă că, începând de luni după-amiază şi până marţi dimineaţă,

se vor semnala ninsori şi intensificări ale vântului în Oltenia, sudul Banatului, local în Muntenia, în zone montane, dar şi în Transilvania şi Moldova.

În sud şi sud-est, pe alocuri se va forma polei, transmite News.ro.Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare privind ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi polei, valabilă de luni, de la ora 14.00, până marţi, la ora 10.00.„În intervalul menţionat, în Oltenia, sudul Banatului şi local în Muntenia, precum şi în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură va ninge şi se va depune strat de zăpadă.

Mai ales în Oltenia şi sud-vestul Munteniei acesta va depăşi pe arii restrânse 8…10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15…20 cm.

Cu precădere la începutul intervalului, vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 70 – 80 km/h în sud-vestul extrem şi la munte şi 45 – 55 km/h în regiunile sudice şi sud-estice. Îndeosebi în vestul

Carpaţilor Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită”, arată ANM.


În Moldova şi Transilvania vor fi ninsori în general slabe cantitativ, iar în restul teritoriului precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here