Beneficiile utilizării apei de trandafiri pentru ten și păr

222

Apa de trandafir, o magie într-o sticluță. Astăzi vom discuta puțin despre o licoare magică pentru frumusețe și mai exact despre apa de trandafiri. Este un produs natural, ce are un miros aromat și nenumărate efecte benefice asupra pielii. Indiferent de care este tipul tău de piele, apa de trandafir poate fi adăugată fără probleme în cosmeticele pe care le utilizezi. Însă, înainte de orice, trebuie să fii sigură că produsul tău este 100% natural.Acest ingredient cu proprietăți extraordinare a fost utilizat încă din perioada Egiptului Antic, de către personalități celebru, cum ar fi regina Cleopatra, care folosea în fiecare zi apa de trandafiri. De altfel, beneficiile acestui produs erau renumite chiar și de către persoanele importante din Imperiul Roman.

CITESTE SI :

 

Care sunt beneficiile apei de trandafiri:

1. Menține echilibrul pH-ului pielii și reglează excesul de sebum al tenului gras

O piele sănătoasă își are valorile pH-ului între 4,5 și 6,2, acesta fiind considerat a fi un mediu acid. Aciditatea este importantă deoarece stagnează procesul de dezvoltare a bacteriilor, cum ar fi cele care duc la formarea acneei. Dacă ne spălăm pe față cu săpun și apă, utilizăm produse alcaline, astfel că stratul acid de protecție a pielii poate să devină puțin dezechilibrat. Tocmai din acest motiv, apa de trandafiri poate fi utilizată pentru a mări protecția și efectul acidității obișnuite a pielii.

2. Apa de trandafiri scade roșeața pielii iritate sau cea cauzată de coșuri, dermatită ori eczemă

Grație proprietăților sale antiinflamatoare, astringente și antibacteriene, apa de trandafiri este eficientă pentru reducerea petelor de roșeață, combaterea acneei, eczemelor și dermatitei. Din momentul în care a fost aplicată pe piele, îndepărtează sebumul și impuritățile adunate în pori. Efectul astringent ajută la calmarea capilarelor sparte și ameliorează punctele roșii.

3. Este eficientă pentru hidratarea și revigorarea pielii uscate

Pielea se va simți mult mai proaspătă și hidratată, în urma aplicării apei de trandafiri. Acest produs poate fi folosit ori de câte ori simțim că pielea noastră este uscată, ca modalitate de tonifiere, pentru că nu creează dependență.

4. Facilitează structura firului de păr și înlătură mătreața

Aplică câteva picături de apă de trandafir în șamponul sau balsamul pe care îl utilizezi, iar după spălare, vei vedea cum părul tău va avea hidratarea de care are nevoie. În afară de hidratare, părul va putea scăpa de mătreață.

Vrei un păr sănătos cu un plus de strălucire? După șamponare, aplică doar câteva picături pe părul umed.

5. Întârzie efectele îmbătrânirii

Frecvent regăsită ca și ingredient natural în diverse produse de frumusețe, apa de trandafir luptă împotriva ridurilor, grație efectelor sale anti-aging. De asemenea, dacă este aplicată pe post de toner, poate să calmeze pielea iritată și reduce aspectul ridurilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here