Cel mai bogat roman. Cine este? de fapt, L-a depasit pe Ion Tiriac

407

Cel mai bogat roman. Ani de zile se stia ca Ion Tiriac ocupa primul loc in acest top. Insa, in ultima perioada, presa a mentionat ascensiunea fulminanta a altui afacerist roman.

Daniel Dines este cel care i-a luat fata lui Tiriac. Putina lume stie insa cu ce se ocupa, de fapt. In domeniul lui de activitate este privit drept un inovator.

Si-a ales de tanar drumul si a ajuns atat de sus incat acum detine una dintre cele mai importante companii din intreaga lume.

 

Cel mai bogat roman. Cine este, de fapt, Daniel Dines. L-a depasit pe Ion Tiriac

 

Daniel Dines

Daniel Dines este, de fapt, creatorul UiPath. Aceasta este una din cele mai valoroase companii din domeniul inteligentei artificiale din lume. A fost evaluata la 7 miliarde de dolari anul trecut, in 2019,

conform forbes.ro. Fondatorii companiei sunt Daniel Dines (CEO) si Marius Tirca (CTO). UiPath este la baza o platforma de software specializata in Enterprise Robotic Process Automation (RPA).

Cel mai bogat roman. Cei doi au reusit performanta de a crea si dezvolta primul unicorn romanesc, adica o companie de tehnologie a carei valoare pe piata a depasit 1 miliard de dolari. Danies Dines si partenerul lui au inceput de la zero firma in anul 2005, la Bucuresti. Amandoi sunt IT-isti romani care au lucrat la mari companii din SUA, apoi s-au intors in tara pentru a face propriile afaceri.

Cel mai bogat roman. Daniel Dines este originar din Onesti, Este fiul unui inginer civil si a unui profesor. Parintii lui s-au intalnit dupa ce au fost relocati pe vremea lui Nicolae Ceausescu catre o fabrica de produse chimice. In copilarie, Dines visa sa devina scriitor. Mai tarziu a descoperit ca este mult mai bun la matematica.

A intrat la facultate in anul 1990. A lipsit de la majoritatea cursurilor, cu exceptia unor clase de matematica si informatica pentru a se mentine pe linia de plutire. Prima lui afacere a fost in comert. Cumpara marfa ieftina din Bucuresti si le revindea acasa, la Onesti, cu un adaos comercial. Asa a facut profit frumos.


Cel mai bogat roman. La mijlocul anilor ’90 a inceput sa invete singur programare, din carti. Ceea ce afla de la biblioteca aplica ulterior pe computerul unui coleg. In anul 2001, Dines a primit o oferta de la Microsoft si s-a mutat la Seattle. Acolo a lucrat ca programator timp de aproape cinci ani. „Primii mei ani au fost groaznici, in sedinte, intelegeam cam 50% pana la 60% din ceea ce vorbeau si nu am putut sa vorbesc nimic”, isi aminteste Daniel Dines.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here