ÎPS Teodosie, despre schimbarea ritualului de botez: Nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Nici vorbă!

154

Arhiepiscopul Tomisului a declarat marți că regulile nu trebuie schimbate, după cazul tragic al bebelușului mort.ÎPS Teodosie s-a declarat împotriva pozitiei Patriarhiei care a declarat că există posibilitatea ca preotul să nu îl scufunde complet pe bebeluş în cristelniţă, ci doar să îi toarne apă pe creştet.


„Nu vom schimba ritualul botezului! Nu ne intimidăm”

„Nu. Nicicum nu se schimbă ritualul. Pentru că…o să dau și temeiuri din Sfintele Canoane. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița? Am explicat, lingurița e Maica Domnului.Înlocuiești pe Maica Domnului cu o femeie oarecare? Nici vorbă. Nu se schimbă nimic.” a spus Arhiepiscopul Tomisului.

Reprezentanții Declic au făcut o petiție prin care cer Bisericii Ortodoxe Române să modifice ritualul botezului prin scufundarea pruncului în cristelniţă. Solicitarea vine în urma tragediei care a avut loc la Suceava, unde un bebeluș a murit după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă.Bebelușul în vârstă de o lună și jumătate din Suceava care a ajuns în stare gravă la spital după ce preotul l-a scufundat complet în apă în timpul slujbei de botez a murit, luni dimineață.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dar în noile condiții fapta va fi încadrată la ucidere din culpă. Cercetările sunt în primă fază in rem, însă urmează a se îndrepta probabil spre preotul care a oficiat slujba, scrie Monitorul de Suceava.

Decizia luată de BOR cu privire la activitatea preotului
Preotul sucevean care a oficiat botezul în urma căruia un bebeluș și-a pierdut viața nu mai poate sluji. Până la finalizarea anchetelor dispuse în acest caz, el a fost suspendat din funcție, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, într-o intervenție la Medika TV.

Purtătorul de cuvânt a mai specificat că orice detaliu legat de acest caz poate fi solicitat Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, acolo unde se desfășoară ancheta.Patriarhia Română spune că a cerut Arhiepiscopiei Sucevei să urgenteze ancheta în cazul bebelușului mort după botez și a transmis că este alături de familia copilului.Teodorovici, bebelușul a fost găsit în stop cardio-respirator de echipajul SMURD care a intervenit la fața locului, l-au resuscitat și apoi l-au transportat la spital.

Citește și..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here