O mamă cu ochii in lacrimi este alungată dintr-un parc acvatic – își alăpta copilul

597

Alăptarea este foarte importantă in alimentatia bebelusului. În primul rând, laptele matern conține un patrimoniu nutrițional unic. În al doilea rând această practică crește legătura intimă dintre mamă și copil, pe lângă sentimentul de siguranță al acestuia. În fața scenei unei femei care își ține bebelușul atașat de piept, există totuși cei care își ridică nasul; deși este un gest natural și inocent, de multe ori nu este posibil să-l separăm de conotația sa intrinsecă.

Misty Daugereaux, o asistentă de 32 de ani, care locuiește în Texas, s-a trezit într-o situație similară. Într-o dimineață, femeia și-a dus copiii într-un parc acvatic pentru a pentru a se bucura de o  zi deosebit de caldă. În timp ce alăpta bebelușul de 10 luni, a fost chemată înapoi de către managerul de la piscină care i-a cerut să se acopere. Misty nu numai că s-a simțit jenată, dar și jignită, așa că a refuzat și a protestat energic.

În acest moment, personalul facilității a chemat poliția. Potrivit rapoartelor operatorilor, femeia a fost excesiv de „expusă” și a reacționat cu vehemență gratuită. Când i-a văzut pe agenți sosind, Misty s-a simțit ușurată, sigură că poliția va fi de partea ei. Legea locală protejează dreptul de a alăpta oriunde mamei i se permite să rămână.

 

Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat. Ofițerii de poliție au luat apărarea proprietarului din parcul acvatic și apoi au invitat-o ferm pe Misty să iasa din  piscină cu copiii ei,

Imaginile femeii au devenit virale și au primit multe părți. Un grup de mame din comunitatea locală s-au adunat în fața porților parcului acvatic cu copiii lor, într-un adevărat protest în favoarea alăptării și în sprijinul lui Misty.

Acesta este un caz ca multe altele în care nici bunul simț, nici compromisul nu au prevalat. Fiecare mamă are dreptul să-și hrănească propriul copil, fără a fi nevoie să se ciocnească cu opiniile și sensibilitățile altora; Alăptarea în aer liber trebuie să devină un drept al tuturor mamelor, să nu uităm niciodată acest lucru.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here