Relația dintre părinți și copil..

131

Relația dintre părinți și copil..

 

Sunt părinți care habar nu au de nevoile copilului, de dorințele lui, de ceea ce simte și cum simte. Părinți care nu-și dau silința să-i asculte, care nu-și cunosc deloc copilul..dar care afirmă cu nonșalanță că ei sunt cei mai buni părinți, că doar de ei trebuie să asculte, să le urmeze regulile și să facă doar ceea ce vor ei, că dacă nu, sunt amenințați că vor fi dați afară din casă, renegați sau că nu vor mai primi bani de buzunar..sau mai știu eu ce alte tâmpenii..Scuză-mă, dar este copilul tău..dacă nici tu nu-l iubești și nu-l protejezi, cine altcineva s-o facă?! Și cum îi poți face asta propriului tău copil..? Dar uite că unii chiar o pot face..și chiar atât de ușor ! Și sunt copii buni care au parte de astfel de părinți..întotdeauna există o balanță. Rar vezi sau auzi, familii echilibrate..părinți cu copii buni sau invers..Cineva trebuie să fie mai rău, că altfel nu se poate..Dar cine zice că nu și copilul tău este bun? De ce îl cataloghezi imediat după ce a luat o notă proastă sau cum l-ai prins cu o minciună? Te-ai gândit că poate te minte sau își ascunde sentimentele tocmai pentru că tu, nu-l asculți, nu încerci să-l înțelegi..?

Dintotdeauna mi-am propus că voi fi o mamă excelent de bună..și asta pentru că am văzut în jurul meu destule exemple proaste, negative..rele asupra propriilor copii. Iar eu nu pot concepe așa ceva..nu pot înțelege un comportament rău în general, d-apoi asupra copilului tău, indiferent de situație, indiferent de ce fapte a făcut..Normal că este ușor să spun asta, că voi fi cea mai bună mamă sau cel mai bun om..viața cine știe cum va decurge, și ce o să-mi fie dat să trăiesc, însă sunt o persoană foarte înțelegătoare. Pe zi ce trece, aflu întâmplări fel de fel, care unele mă șochează, din altele învăț..și încerc mereu să fiu înțelegătoare cu situația dată, cu perspectivă persoanei care-mi povestește acele lucruri, cu motivele care au dus la o anumită consecință..și trag de acolo concluziile mele pe care le aplic și-n viața mea, exact ca o lecție învățată. M-am gândit ce i-aș spune eu copilului meu, cam ce sfaturi i-aș da..și le-am scris câte o scrisoare pe care nu m-ar deranja să o postez și aici. Am și pentru voi un mic sfat, cei care sunteți sau veți deveni părinți..Ascultați-vă copiii mereu, făcându-vă timp pentru ei, lăsați-i să-și facă propriile greșeli pentru a învăța ceva din asta și pentru a se maturiza. Dați-le aripi și lasați-i să zboare, dar în așa fel încât să nu le închideți ușa cuibuilui, să fie mereu deschisă pentru ei, atunci când vor dori să se (re)întoarcă..Nu fiți egoiști să le impuneți să facă doar ce vreți voi, lăsați-i să aibă păreri, opinii, chiar dacă asta înseamnă că mai pot greși ! Și nu vă trăiți viața sau visele prin ei, vremea voastră a trecut, acum este timpul lor.Scrisoare către fiul meu!

Chiar dacă tu încă nu exiști..sau poate nu te voi avea niciodată, simt nevoia să scriu o scrisoare pentru tine!

Dragul meu fiu, Dumnezeu știe deja cât de tare te doresc. Vreau să am primul născut, un băiat frumos și voinic, cu ochii albaștri. Băiețelul care este așteptat de întreaga familie, ca tu să duci numele nostru mai departe, ca tu, să-i faci mândrii pe bunici tăi, iar pe mine cea mai fericită și împlinită femeie de pe Glob!
Și pentru că și o mamă, nu doar tatăl lui, îl poate învăța pe fiul ei anumite secrete ale vieții, vreau să ți le scriu aici.
În primul rând vreau să te cresc și să te educ în așa fel cum mi-aș dori ca și bărbatul de lângă mine să fie. Adică să-și respecte și să-și trateze iubita/soția ca pe o prințesă. Trebuie să înveți de mic, că o femeie este mult mai sensibilă decât un bărbat, iar tu trebuie doar să o iubești și să o protejezi. Nu încerca să o înțelegi, fiule..nu vei reuși! Doar iubește-o!
Femeia pe care inima ta o va alege, trebuie să primească iubire, sprijin, respect. Dacă nu o iubești, să nu rămâi cu ea, fiule..
Tu va trebui să fii stâlpul casei, dar totodată trebuie să-i lași și ei independența și libertatea de care are nevoie, astfel ea va pleca atunci când nu te aștepți. Oferă-i câte o floare în fiecare zi sau atunci când simți tu, nu doar când este o ocazie specială. Fiecare zi trebuie să fie specială atât pentru ea cât și pentru voi! Oferă-i îmbrățișări multe, chiar și atunci când ea îți spune ”pleacă”, ascult-o, simte-o, iubește-o! Prețuiește-o în fiecare zi și nu o compara cu niciuna anterioară. Femeile nu se compară, ele sunt diferite desigur, dar nu se compară între ele. Nu le cataloga pe toate la fel, cum nici bărbații nu sunt toți la fel, dragul meu. Probabil, de-a lungul vieții, vei da și de persoane/femei nepotrivite, însă asta trebuie să-ți fie o lecție, să prinzi experiență, să înveți, iar prin asta vei putea să faci diferența între ele și vei știi să alegi. Dar această diferență trebuie doar tu să o știi, va fi doar în mintea ta!
Pe scurt, vreau atât să fi: un cavaler! 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here