Tatăl ei o roagă să nu dezvăluie ca matura strazile: dar ea arată tuturor o fotografie plină de dragoste și mândrie

177

Uneori credem că slujba și poziția socială a unei persoane sunt lucruri care sunt direct legate de succesul, maturitatea și fericirea pe care le au. Poate datorită unei societăți în care aparența este totul, ne lăsăm lăsați purtați de nevoia de a „părea” perfecți, bogați și în carieră pentru a ne simți împliniți.

În realitate, este suficient să te oprești un moment pentru a reflecta pentru a-ți da seama că astfel de credințe sunt cu adevărat goale și superficiale. Din fericire, există adesea povești – precum cea pe care urmează să vă spunem – care ne dovedesc acest lucru și care reușesc să ne învețe ceva valoros despre viață. Protagoniștii sunt o fată iraniană și umilul ei tată, care lucrează ca profesionist la curățarea străzilor.

L-am numit pe acest om „smerit”, dar smerenia sa nu este și nu a fost niciodată sinonimă cu inferioritatea. Dimpotrivă: acest tată de familie și-a câștigat mereu existența cu transpirație și efort, lucrând pentru a asigura un viitor mai bun celor dragi. Și efortul ei a dat roade pe măsură ce fiica ei a devenit un profesionist de succes. Cu toate acestea, bărbatul nu a suportat niciodată pe deplin starea sa, pentru el încă un motiv de rușine.

Temându-se că fiica lui se va rușina de el și de poziția sa umilă, bărbatul i-a cerut favoarea de a nu spune nimănui despre meșteșugul său, astfel încât ea să nu fie expusă la posibile râsuri sau tachinări. Fiica, însă, în loc să se implice în rușinea părintelui, a decis că va acționa într-o manieră exemplară, răspunzând cu o fotografie și cuvinte care au făcut repede rundele web.

«Tatăl meu este un agent de curățat stradă, el este mândria mea. Te iubesc tata”. Câteva cuvinte simple, combinate cu o fotografie a ei îmbrățișând tatăl ei în îmbrăcăminte de lucru. O imagine și o descriere care merită mai mult de o mie de discursuri, pentru mândria și emoția pe care o transmit. După ce tânăra a împărtășit fotografia pe web, nu a lipsit comentariile și complimentele admirative de la mulți oameni din întreaga lume.

În timp ce a ajunge zi de zi cu siguranță nu este ușor pentru acest tată iranian, putem fi siguri că reacția fiicei sale a arătat tuturor cât de mult a fost crescută cu valori și principii solide, capabile să o mute dincolo de orice prejudecată. Fiecare slujbă are demnitatea sa, chiar și cea mai umilă, și nu este niciodată prea târziu să o strigi către lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here